Charlotta Ivansson

1. Varför valde du just den här utbildningen?

Jag valde maskin för att det är en bred utbildning och när jag började plugga var jag inte säker på vad jag ville jobba med.

2. Vad har du gjort efter att du tagit examen?

Första året efter examen arbetade jag som konsult på Atlas Copco och arbetade då som konstruktör av underjordsriggar. 1 april i år fick jag en fast tjänst på Atlas Copco Rock Drills som materialspecialist.

3. Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Genom en annons i Ny Teknik.

4. Berätta om ditt nuvarande jobb!

Jag tar hand olika materialfrågor. Det kan vara en konstruktör som ringer och vill ha rådgivning angående materialval. Det kan också vara att undersöka en detalj som har gått sönder och analysera varför det havererat.

5. Hur har du nytta av din utbildning i din nuvarande yrkesroll?

Jag har verkligen nytta av min specialisering inom material och av kurserna inom t.ex. hållfasthet.

6. Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Det är ett väldigt varierande jobb så en typisk dag finns nog inte. Men det kan t.ex. vara att jag får in en detalj som spruckit. Då får jag såga upp detaljen och frigöra sprickan. Sprickan undersöks sedan i olika mikroskop och analyseras bl.a. varför den har gått sönder. Utifrån analysen skriver jag sedan en rapport åt kunden.

7. Varför sökte du jobb på just ditt företag?

Jag trivdes väldigt bra med företaget efter att ha varit konsult här och när den här tjänsten annonserades ut så var det självklart för mig att söka.

8. Hur ser du på företaget idag till skillnad från innan du började ditt arbete?

Jag har inte jobbat så länge så det är svårt att svara på den frågan. Men det är lätt att trivas här då alla är otroligt hjälpsamma och trevliga. Man blir väldigt bra bemött som nyanställd genom en fadder och ett introduktionsprogram.

9. Hur ser din framtid ut på företaget? Finns det några utvecklingsmöjligheter?

Man har lätt för att byta tjänst inom företaget om man vill jobba med något annat. Intern rörlighet uppmuntras.