Petra Kapocs

1. Varför valde du just den här utbildningen?

-

2. Vad har du gjort efter att du tagit examen?

Jag har arbetat inom restaurang, drivit eget och arbetat som restauranglärare i 13 år på Ester Mosessons gymnasium i Göteborg. Har sedan 5 år tillbaka arbetat på Stena Line som Food & Beverage Manager. Jag har även gått en 1-årig Master utbildning på Campus i Helsingborg med inriktning Management.

3. Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Jag blev faktiskt tillfrågad att söka.

4. Berätta om ditt nuvarande jobb!

Jag driver restauranger & barer på ett av Stena Lines fartyg.

5. Hur har du nytta av din utbildning i din nuvarande yrkesroll?

Lärarutbildningen har varit fantastisk att ha i bagaget som chef. Dessutom undervisar jag en del ombord också.

6. Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Att coacha, stötta och leda. Jag arbetar mycket med att få personalen att växa inom sitt arbetsområde. Sedan blir det också en hel del planering.

7. Varför sökte du jobb på just ditt företag?

Jag jobbade extra på Stena Line under 80-talet och har alltid tyckt att Stena Line är ett fantastiskt företag att arbeta i.

8. Hur ser du på företaget idag till skillnad från innan du började ditt arbete?

Mycket har hänt åt det positiva. Food & Beverage ligger långt framme, fast vi har självklart fortfarande en del att göra.

9. Hur ser din framtid ut på företaget? Finns det några utvecklingsmöjligheter?

Förhoppning om en högre tjänst, gärna som Ombordservice manager!